Petoro učenika Ekonomske škole u Nišu se otrovalo brzom hranom

Petoro učenika Ekonomske škole u Nišu se otrovalo brzom hranom

Samo pola sata nakon doručka, učenici prvog razreda Ekonomske škole osetili su prve simptome trovanja. Nastavnici su odmah pozvali lekare hitne pomoći kako bi pomogli učenicima.

– Za vreme trećeg časa pozvala me profesorka hemije i rekla da učenici imaju stomačne tegobe. Za to vreme već je jedna učenica bila u toaletu gde je povraćala, dok su ostali učenici uzimali mineralnu vodu kako bi ublažili te tegobe, kaže pedagog u Ekonomskoj školi Niš Milica Stevanović.

Odmah nakon poziva, dve ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su intervenisale.

– To su uglavnom bile mučnine, povraćanje i bolovi u stomaku, posumnjali smo da se radi o trovanju, jer su se tegobe javile kod učenika pola sata nakon uzimanja hrane, kaže dr Gorica Radomirović iz Zavoda za urgentnu medicinu Niš.

Đaci su prebačeni na Dečju internu kliniku, a nakon pregleda lekara četiri učenika su puštena, dok je jedna devojčića zadržana. Prema nezvaničnim informacijama, sva deca su jela pomfrit sa majonezom.

Iz ugostiteljskog objekta kažu da je majonez kupljen pre dva dana, za šta imaju i račun. Ističu da posluju duže od 30 godina i da do sada nisu imali nikakvih problema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *