Potpisan sporazum o saradnji između NSZ i Filozofskog fakulteta

Potpisan sporazum o saradnji između NSZ i Filozofskog fakulteta

Predstavnici Filozofskog fakulteta u Nišu i Nacionalne služba za zapošljavanje potpisali su danas sporazum o saradnji.

Sporazum o saradnji između Filozofkog fakulteta i Nacionalne službe za zapošljavnje omogućiće studentima da stručnu praksu realizuju u nekoj instituciji ili ustanovi, ali i da usavrše svoje znanje.

– Na našem fakultetu ima dosta teorije, ali malo prakse tako da će nam ovo biti značajno olakšati studiranje, kaže Danica P. studentkinja Filozofskog fakulteta.

Oko 15 studenata psihologije i pedagogije jednom nedeljno obavljaće stručnu praksu tokom semestra.

– Nakon dešavanja u našoj zemlji zaista će biti velika potreba za stručnim službama, pedagozima, psiholozima ali i za socijalnim radnicima koji će aktivno raditi sa učenicima i nastavnicima srednjih i osnovnih škola, kaže Ivan Jovanović, profesor na Filozofskom fakultetu.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da su deficitarna zanimanja za koja se školuju studenti Filozofskog fakulteta.

– S obzirom na sve te okolnosti Nacionalna služba za zapošljavanje je došla do zaključka da bi bilo najbolje potpisati sporazum o saradnji gde će se na Filozofskom fakultetu studenti do završavanja studija upoznavati sa našim uslugama, tako da kada završe studije dolaze odmah na našu evidenciju, jer zaista imamo ozbiljnu potrebu za svim kadrovima sa njihovog fakulteta, kaže Vanja Stojković, zamenica direktora NSZ Filijale u Nišu.

Stručna praksa pokazala se kao dobar recept za sticanje neophodnog znanja koje je studentima tokom studiranja potrebno, ali i šansa za dobijanje zaposlenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *