Premijerna obnova predstave „Cvrčak i mravica“

Premijerna obnova predstave „Cvrčak i mravica“

Sezona Pozorišta lutaka u Nišu koja je u toku, pored novih premijera, donosi i obnove ranijih predstava koje je publika volela.

Ovog puta, reč je predstavi „Cvrčak i Mravica“ u režiji Marije Cvetković, čija je premijera održana u decembru 2019. godine i koja je izvođena u okviru novogodišnjeg programa. Uz izvesne rediteljske, kao i izmene u glumačkoj postavi, predstava „Cvrčak i Mravica“ biće na redovnom repertoaru Pozorišta lutaka.

Termini emitovanja su: Četvrtak, 30. mart, u 18.00, petak, 31. mart, u 19.00 (premijerna obnova) i nedelja, 2. april, u 11.30.

„Rediteljka predstave, nasuprot današnjem dinamičnom ritmu života, usamljenosti koju uprkos povezanosti mobilnim telefonima i društvenim mrežama deca često osećaju, stavlja svoja sećanja na detinjstvo i odrastanje nekadašnjih generacija. Poznanstvo, a potom i prijateljstvo Miloša i Marije, dečaka i devojčice čiji su nadmici Cvrčak i Mravica, nosi poruku o lepoti i vrednosti iskrenog druženja i prvih simpatija, čega se kasnije kao odrasli ljudi rado sećamo“, poručuju iz niškog Pozorišta lutaka.

Autorski tim pored Marije Cvetković, koja uz režiju potpisuje i tekst i izbor muzike, čine i Dragana Berza zadužena za scenografiju, Dejan Gocić zadužen za kostime i Srđan Miljković koji potpisuje video animaciju. Uloge tumače Jelena Đorđević i Lazar Nikolić (provobitno je ulogu tumačio Miloš Cvetković).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *