Sportske igre mladih

Sportske igre mladih

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih danas je organizovan u Nišu. Jubilarne, desete Sportske igre mladih otvorene su simbolično, „paljenjem plamena“ čime je označen je početak takmičenja na terenima OŠ Dušan Radović.

Učenici osnovnih škola takmičili su se u četiri discipline.

Deca su se takmičila u trčanju na 60 metara, u igri između dve vatre, basketu 3 na 3 i u malom fudbalu. Regionalno finale se održava 14. juna u Lebanu, a državno u Banji Ždrelo u julu mesecu.

Ove godine, takmičenje je organizovano pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Organizatori su istakli da je cilj igara da deci objasne da je fer – plej najvažniji i da pruže ruku protivniku kad god je to potrebno.

Iako su se deca radovala učešću u navedenim disciplinama, naš utisak je da je organizacija zatajila. Roditelji sa kojima smo razgovarali takođe nisu krili razočaranje zbog ovakve organizacije. Prosvetni radnici koji su doveli učenike jurili su sa jednog do drugog štanda tražeći uputstva od organizatora, što je moglo, recimo, biti poslato mejlom, sa preciznim instrukcijama. U takmičenju u fudbalu i između dve vatre organizatori su napravili suparničke ekipe od đaka trećeg i četvrtog razreda, kao i u fudbalu. Ako je fer plej, neka budu ravnopravne protivničke ekipe.

Pored toga, deci je mogao da se obezbedi po sendvič, jer su roditelji u pauzi između učešća u takmičenju odlazili do obližnjih pekara da kupe deci da prezalogaje, pa neka organizatori imaju i to na umu prilikom sledećeg takmičenja.

Ovako, sem one poznate “ važno je učestvovati“, dečje graje i radosti navijanja za tim svoje škole, što  je i najlepši deo takmičenja, ne bismo mogli da istaknemo neku posebnu pohvalu organizatorima današnjeg takmičenja. Naprotiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *