Zatvorena i poslednja kovid ambulanta u Nišu

Zatvorena i poslednja kovid ambulanta u Nišu

U Nišu je sinoć zatvorena i poslednja kovid ambulanta u naselju Duvanište. Zbog smanjenog broja pregleda, od srede 24. maja 2023. godine prestaje sa radom kovid ambulanta Duvanište, premešta se i radiće kao respiratorna ambulanta-kovid 19, u centralnom objektu Doma zdravlja Niš (ul. Vojvode Tankosića 15), ulaz za laboratoriju, pored glavnog ulaza broj 1, saopšteno je iz Doma zdravlja. Radno vreme ambulante biće od 7 do 20 sati.

U respiratornu ambulantu javljaće se pacijenti koji imaju sledeće simptome: povišenu temperaturu, glavobolju, kijavicu, bol u grlu, umor, bolove u mišićima, kratkoću daha, probleme sa disanjem. Nakon antigenskog testiranja na kovid 19, pacijenti sa negativnim nalazom i blažom kliničkom slikom biće odmah upućeni u respiratornu ambulantu. Pacijentima sa težom kliničkom slikom i negativnim antigenskim testom, biće urađen i PCR test.

Zdravstvena stanica Duvanište, nakon drzinfekcije i detaljnog sređivanja, počinje sa prijemom pacijenata i redovnim radom od četvrtka 25. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *