Stipendije za najbolje učenike i studente

Stipendije za najbolje učenike i studente

Grad Niš je i ove godine dodelio stipendije najboljim učenicima i studentima.

– Jedno veliko hvala, ne samo zato što ste talentovani, to su vam mama i tata dali da budete talentovani, već zato što gde god se takmičite i vaši rezultati, pre svega, i u školi i na takmičenjima pokazuju da na jedan poseban način predstavljate pre svega vas same, vaše roditelje, vaše škole i ono što je najbitnije-grad Niš. Ova stipendija ne treba da vam bude u pravom smislu reči pomoć u novcu, već jedan motiv da taj talenat koji imate nastavite da negujete. Ako ste srednjoškolci, da upisujete fakultete koji zaista sutradan mogu da vam donesu dobar posao, ali posao koji možete da dobijete u Nišu jer ako odete za Beograd, nisam sigurna da li ćete se ikada vratiti, istakla je gradonačelnica Niša.

Sotirovski je i studentima uputila čestitke na postignutim uspesima.

– Verujem da ćete biti deo ove naše velike zajednice u gradu Nišu, neki od vas će verovatno ostati na fakultetu, neki će naći svoje mesto u nekim drugim ustanovama i organizacijama, u svakom slučaju gledaćemo da vam maksimalno kao grad pomognemo, rekla je gradonačelnica.

Dobitnik nagrade za jednog od najboljeg učenika svoje škole Luka Jovanović, učenik III razreda Gimnazije Svetozar Marković kaže da su utisci fenomenalni.

– Drago mi je da grad podržava ono što mi radimo i da ceni naš rad i trud. Još uvek ima vremena za razmišljnje o budućnosti, ali me privlači elektronika, ali i medicina.

Tamara Marinković, učenica II razreda Gimnazije Bora Stanković kaže da se definitivno opredelila za prirodne nauke.

– Opredelila sam se za matematiku i fiziku i nešto bih primenjeno iz tih oblasti. Divan je osećaj, ovo je neka vrsta satisfakcije za sav rad i trud koji sam uložila, kaže Tamara.

Grad je dodelio 119 stipendija, za 76 srednjoškolaca i 43 studenta. Sotirovski je najavila da će grad, od jeseni, uvesti i subvencije za gradski prevoz za srednjoškolce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *