Teroristički napad na Dedinju

Teroristički napad na Dedinju

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru.

U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je Dačić.

Foto: MUP Srbije

Podsetimo, napadač koji je danas oko 11 sati pucao iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela u Beogradu, ubijen je.

U međuvremenu, privedeno je još nekoliko osoba koje su bile u blizini ambasade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima, nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu na Dedinju.

Foto: buducnostsrbijeav

Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iz kese i iznenada je Salahudin Žujović izvadio samostrel i ispalio strelu, pogodio je u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto, ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu – rekao je predsednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *