U Banatu nevreme, sutra u celoj Srbiji veoma toplo

U Banatu nevreme, sutra u celoj Srbiji veoma toplo

Jaka konvektivna oblačnost na području južnog Banata u narednih sat vremena uslovljavaće lokalno intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni pljuska, naveo je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kako je objavio RHMZ, sutra će na snazi biti narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura, a ovo upozorenje znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog visokih temperatura, a u juzgozapadnoj i istočnoj upaljeno je ovo upozorenje i zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *