Traži se najbolja tehnološka inovacija u Srbiji

Traži se najbolja tehnološka inovacija u Srbiji

Rok za prijavu na takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji otvoren je do 5. maja. Nagradni fond je šest miliona dinara, a timovi mogu da se prijave u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo.

Učenici Gimnazije Bora Stanković u Nišu, koji su osnovali kompanija „Eko-lim“ pobednici su prošlogodišnjeg takmičenja „Najbolja tehnološka inovacija“. Oni su osmislili solarni panel od limenki koji služi za dogrevanje prostorija.

– Mi smo kroz sve ovo dosta naučili i mnoga vrata će tek da nam se otvore. Imali smo korisna predavanja i radionice, radili smo sa ljudima sa takmičenja na pisanju biznis plana i finansijskog izveštaja. Naučili smo stvari koje će nam sigurno pomoći u bilo kojem poslu, kaže Kaja Gavrilović, učenica Gimnazije Bora Stanković u Nišu.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje edukativnu i finansijsku podršku. Timovi mogu da se prijave u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo.

– Mi smo okupili više od 10.000 učesnika na ovom takmičenju, više od 2.000 inovacija koje su potvrđene svojim poslovnim modelom je bilo uključeno i imamo ih u našoj bazi. Ono čime se mi posebno ponosimo jeste činjenica da je mnoštvo preduzeća otovreno zahvaljujući samo tome što su učestvovali na takmičenju, kaže profesor na Tehnološkom fakultetu u Beogradu Dragan Povrenović.

Rok za prijavu na takmičenje za otvoren je do 5. maja, a nagradni fond je šest miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *