U toku su radovi na sekundarnoj vodovodnoj mreži u Malči

U toku su radovi na sekundarnoj vodovodnoj mreži u Malči

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selu Malča uveliko je u toku, a radove je danas u okviru karavana sa saradnicima obišla i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Problemi sa vodosnabdevanjem u selu Malča se već sada rešavaju. Radi se sekundarna vodovodna mreža, a ukoliko postoje uslovi, izgradiće se još jedan rezervoar.

Meštani kažu da pored ovoga imaju još nekoliko gorućih problema, nedostatak ambulante, balon sale i svega onoga što bi im olakšalo život.

U narednom periodu, nadležni kažu, radiće se na rešavanju i ovih problema. Međutim, sada je prioritet završetak radova na vodovodnoj mreži.

– Meštani mesne zajednice u saradnji sa GO Pantelej obezbedili su novu pumpu i novi priključak za tu pumpu što se tiče struje, za vodosnabdevanje. Dogovorili smo da vodovod sa svojim tehničkim ekipama izađe na teren i da vidi da li postoje uslovi za izgradnju još jednog rezervoara za vodu. Time bi se trajno rešilo vodosnabdevanje u Malči, kaže predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.

– Za rekonstrukciju vodovodne mreže u Malči izdvojeno je nešto više od 100 miliona dinara, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

– Sada rešavamo vodovodnu mrežu, daćemo nalog Naissus-u da uradi predračun za kanalizacionu mrežu, kako bismo paralelno radili. Nakon toga ćemo da asfaltiramo i jednostavno završimo sve te radove na kojima meštani Malče insistiraju, kaže Sotirovski.

– Problem vodosnabdevanja u narednom periodu rešiće se u Berbatovu i Vukmanovu, najavila je Sotirovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *