Šeširijada

Šeširijada

Polaznici Dečjeg kulturnog centra u Nišu pokazali su izuzetnu kreativnost u izradi šešira i to prikazali na ovogodišnjoj Šeširijadi. Dečja graja, vesela atmosfera, šareni i zanimljivi šeširi koje su osmislili najmlađi. Mame, tate, bake i deke prisustvovali su ovoj veseloj manifestaciji na kojoj se moglo videti da je dečja mašta bez granica.

Ponosno noseći svoje kreacije, pokazali su nam kako samo malo volje starijih treba da se deca vrate igri,  maštovitoj izradi šešira u kojoj se zabavlja cela porodica.

– Motiv je akvarijum, odnosno ribice. Cela porodica je bila uključena u izradu šešira, za jedno popodne smo napravili, obojili i sastavili šešir, lepo se družili. Moj sin počeo prošle godine da dolazi ovde i vidim da je postao maštovitiji, što pokazuje i kroz radionice ovde u školici, kaže mama Dragana Stojić.

Dijana Manojlović, čija je ćerka Iskra polaznica Dečjeg kulturnog centra kaže da je Iskra je bila idejni tvorac šešira, pošto joj je omiljena životinja panda. Nas dve smo juče popodne završile šešir. Iskra je učestvovala na Šeširijadi i prošle godine, bila je kišni oblačić. Ova mama kaže da je Šeširijada samo jedna od manifestacija na kojoj mogu prikazati kreativnost, jer se u Dečjem kulturnom centru tokom cele godine organizuju različite manifestacije.

– Ovo je treća manifestacija i jedinstvena u našem gradu. Šeširijada je manifestacija koja neguje kreativnost i ono čemu mi težimo jeste da u tome učestvuju i članovi porodice. Naša ideja vodilja bila je da probudimo duh građanskog Niša kod naših najmlađih sugrađana. Razmišljamo o tome da naredne godine proširimo manifestaciju i da učestvuju i oni koji nisu članovi DKC, kaže direktorka niškog Dečjeg kulturnog centra Sandra Petković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *