U niškoj opštini Medijana, Srbija protiv nasilja dobila najviše glasova

U niškoj opštini Medijana, Srbija protiv nasilja dobila najviše glasova

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Republička izborna komisija, u niškoj gradskoj opštini Medijana, gde je i bila najveća izlaznost u Nišu, najviše glasova – 39% pripalo je listi „Srbija protiv nasilja. Lista SNS-a je na parlamentarnim izborima osvojila 33,6%.

Naprednjaci su u opštinama Palilula i Pantelej dobili oko 44 % glasova, a u Crvenom Krstu i Niškoj Banji oko 53 %.

Zvaničnih informacija o rezultatima parlamentarnih izbora u Nišu iz Gradske izborne komisije još uvek nema, iako su rezultati objavljeni na sajtu RIK-a.

Prema ovim podacima, najveća izlaznost je bila u Opštini Medijana – 61%, dok je u Paliluli bila 54%, Crvenom Krstu 54%, a u Opštini Pantelej i Niškoj Banji 59%.

Od 34 biračka mesta u opštini Pantelej,  sva 34 su obrađena na sajtu RIK-a, najviše glasova dobila je lista SNS-a 41,25%, dok je lista „Srbija protiv nasilja“ dobila 29,16%.

U opštini Palilula, naprednjaci su osvojili 44,11% glasova, lista „Srbija protiv nasilja“ 26,57%, SPS 6,14%, lista „Mi – glas iz naroda, prof.dr Branimir Nestorović“ 5,72, Koalicija NADA 5.61% i Koalicija Dveri i Zavetnika 3,38%.

U opštinama Crveni Krst i Niška Banja, naprednjaci su osvojili najviše glasova,  oko 53 %, dok je lista „Srbija protiv nasilja“ dobila 19,6 % u Niškoj Banji i 17,99 odsto glasova u GO Crveni Krst.

U Nišu su održani samo vanredni parlamentarni izbori, dok će lokalni biti u redovnom roku, na proleće naredne godine. Glasalo se na 177 mesta, od toga je jedno bilo u Kazneno popravnom zavodu. U Nišu, pravo glasa ima 228.491 birač.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *