Veliko interesovanje građana za prijem u Gradskoj kući

Veliko interesovanje građana za prijem u Gradskoj kući

Vodovod i kanalizacija, asfaltiranje ulica, kao i nerešeni imovinsko-pravni odnosi glavni su problemi koje su Nišlije iznosile na prijemu građana u Gradskoj kući i razgovoru sa nadležnima.

Više od 30 godina stanovnici ulice Lipa u naselju Čalije nemaju asfaltiran put, zato je Hranislav Stevanović zatražio pomoć grada u rešavanju ovog problema.

– Problem sa tom ulicom, dužine oko 120 metara, je to što je jedina neasfaltirana u tom delu. Sa gradonačelnicom smo dogovorili da uđe u proceduru. Bili su pravno-imovinski problemi, ali to smo rešili i sad je dat predlog da se uđe u proceduru izgradnje ulice, priča Hranislav.

Pored njega, još 30 građana obratilo se Gradu kako bi im pomogli da reše dugogodišnje probleme.

– Ono što mi sagledavamo sa naše pozicije jeste da prvo radimo vodovod i kanalizacionu mrežu, a asflatiranje kao jedan od čestih zahteva na ovim prijemima, dolazi tek nakon toga, nakon uvođenja vode i kanalizacije, kaže Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša.

Problema je mnogo, ali se zajedničkim snagama traže rešenja.

– Grad se širi, grad je živi organizam, menjaju se trase saobraćaja, neko ima predlog da se zasadi neko zelenilo, da se promene mobilijari i tako dalje. Samo zajedno možemo da postignemo neki rezultat i da idemo napred, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *