15. Međunarodna letnja škola ekonomije

15. Međunarodna letnja škola ekonomije

Nakon trogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, u Nišu je ponovo organizovana Međunarodna letnja škola ekonomije. Na Ekonomskom fakultetu, u narednih pet dana, domaći i inostrani predavači studentima će preneti svoja znanja, a tema ovogodišnje letnje škole nosi naziv “Smart cities for smart people”.

Najbolji studenti ekonomije iz Srbije, Rusije, Letonije i Slovenije letnju pauzu koriste kako bi naučili nešto novo. Više od 30 učesnika razmenjivaće iskustva narednih dana, prezentovati zemlje iz kojih dolaze, ali imaće priliku da upoznaju prirodno i kulturno nasleđe Srbije.

Letnja škola služi za povezivanje naučnika, nastavnika, ali i studenata iz različitih zemalja koji dolaze u naš grad. Oni će videti čime se mi sve bavimo, upoznaće našu kulturu, a zatim će svoja iskustva i utiske preneti i drugim kolegama, kaže Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

U narednih pet dana, domaći i inostrani predavači studentima će preneti svoja znanja, a tema ovogodišnje letnje škole su pametni gradovi i kako će ideja pametnih gradova ići u Srbiji, ali i regionu, kazao je Aleksandar Manasijević, student Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Studenti iz Slovenije kažu da je ovo dobra prilika, jer imaju priliku da razmenjuju iskustva.

Radujem se što sam ovde, interesuje me ova tema zato sam zahvalan što mi je pružena prilika da učestvujem. Ovo je sjajno iskustvo za sve studente ekonomije jer mogu da nauče nešto novo, kaže Nik Vorič, student iz Slovenije.

15. Međunarodna letnja škola ekonomije trajaće do petka, 7. jula.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *