Otvoren distributivni centar kompanije „Prima Nova“

Otvoren distributivni centar kompanije „Prima Nova“
Foto: gradleskovac.org

Leskovac je grad čiji uspeh, pored razvoja svih društvenih sfera, može da se meri i razvojem privrede, povoljnim poslovnim ambijentom i unapređenjem proizvodnih, prodajnih i skladišnih kapaciteta privatnih, lokalnih i stranih preduzetnika.
Samo u prethodnoj godini leskovački privrednici, poput Kataloga (u novi objekat uloženo 23 miliona dinara), Ditsa (u novi salon uložio oko milion evra), Big Bena, DCA laboratorija, proširili su i unapredili svoje poslovanje. Veliki pomak u svojoj proizvodnji napravila je kompanija Mladost izgradnjom najsavremenijeg pogona, ulaganjem od 30 miliona evra gde je zaposleno 50 radnika. Obnovljen je nekadašnji simbol grada – hotel Beograd, sada hotel Leskovac, u koji je uloženo 7,7 miliona evra, u izgradnju akva parka Atina na prostoru nekadašnjeg motela uloženo je 2 miliona evra, a obnovljen je i Sajam, u kojem se danas nalazi savremeni tržni centar ulaganjem nekoliko miliona evra.
Danas je u prisustvu velikog broja privrednika, saradnika, partnera svečano otvoren distributivni centar kompanije Prima Nova koja je prošle godine obeležila 25 godina postojanja i našla se na listi 99 najboljih srednjih preduzeća u Srbiji. U okviru ove kompanije, sa preko 1000 radnika, posluje fabrika prehrambenih proizvoda Moravka, pogon za proizvodnju napolitanki i lanac marketa Zlatan trag. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je prisustvovao svečanom otvaranju ovog objekta i u svom obraćanju kazao sledeće:
„Grad Leskovac je grad dobrih, plemenitih, vrednih i pametnih ljudi i jedini grad u Srbiji koji poseduje sertifikat za pozitivno poslovno okruženje sa 96,33 % ispunjenosti kriterujuma. Danas otvaramo najveći logistički centar od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom na 5250 kvadratnih metara u koji je vlasnik uložio preko 2,5 miliona evra, tako da porodica Stojanović zaista zaslužuje reči hvale. Ovo je najbolji logistički centar rame uz rame sa objektima ovog tipa koje grade i koriste strane kompanije.“
Izvršni direktor kompanije Borko Tasić je kazao:
„Naš novi logistički centar jedan je od temelja rasta i razvoja naše kompanije. On je kičma našeg lanca snabdevanja i osnova još boljeg i kvalitetnijeg servisiranja naših maloprodajnih objekata, a sve sa ciljem povećanja zadovoljstva naših dragih kupaca. Primenom savremenih logističkih informatičkih rešenja znatno se unapređuju procesi, kao i uslovi rada, a na zadovoljstvo naših zaposlenih i kompanije u celini.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *